dinsdag 22 november 2011

Boek 57: Zeemeermin

Schrijver: Camilla Läckberg
Jaar van publicatie: 2010
Uitg. Anthos, Amsterdam
Oorspronkelijke titel: Sjöjungfru
Oorspr. uitg. Forum, Stockholm, 2008
Vert. Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel

Magnus Kjellner is vermist. Zijn vrouw Cia komt wekelijks naar het politiebureau om te vragen of er al nieuws over zijn verdwijning is, maar steeds krijgt ze te horen, dat er niets te melden is.
Magnus woonde in Fjällbacka. Hij was bevriend met Erik, een wat patserig zakenman, die getrouwd is met de eeuwig dronken Louise en vreemd gaat met iedere vrouw, die hem daar de kans toe geeft, met Kenneth, die Erik slaafs volgt en bij hem in dienst is, en met Christian, die net een boek heeft gepubliceerd: Zeermeermin.
Bij de presentatie van het boek valt Christian flauw na het ontvangen van bloemen, waaraan een kaartje bevestigd is. Het handschrift is gelijk aan dat van dreigbrieven, die Christian al enige tijd ontving.

Magnus wordt gevonden, zijn lijk is vastgevroren in het ijs.
De politie begint met speurwerk naar de moord en naar de dreigbrieven. Duidelijk wordt, dat alle vrienden, behalve Magnus, dreigbrieven hebben ontvangen.

Een superspannend boek. Goed opgebouwd, verteld vanuit het gezichtspunt van de vier vrienden, hun partners en van de politiemensen, die proberen uit te vinden, wat er gebeurd kan zijn in het verleden. De spanning wordt langzaam maar zeker groter, en ook al heb je bij het lezen wel een idee, welke kant het op zal gaan, je blijft doorlezen. Dit is weer zo'n thriller, die niet neer te leggen is. Heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten