woensdag 19 januari 2011

Boek 2: Uptown girl

Schrijver: Olivia Goldsmith
Jaar van publicatie: 2003
Uitg. HarperCollins, Londen

Een grappig boek om de winterse januariblues mee te lijf te gaan.

Psychologe Kate wil haar beste vriendin Bina helpen bij het vinden van een nieuwe vriend of liever nog: maken, dat Bina's vriend Jack haar eindelijk ten huwelijk vraagt.
Vriend Eliott helpt hierbij. Eliott is leraar wiskunde. Hij ontdekt, dat alle vriendinnen van Kate en Bina ooit een relatie hebben gehad met Billy. Zodra die relatie dor Billy was verbroken, kregen de dames een aanzoek van hun vorige vriend. Dat moet dus ook werken voor Bina.
Plannen worden gemaakt, om beiden met elkaar in contact te brengen, te zorgen, dat z\e een relatie krijgen, deze te laten verbreken en bingo: Jack zal een aanzoek doen.
Het loopt allemaal wat anders. Kate vindt de 'vrouwenverslinder' Billy zelf wel leuk, Bina krijgt zo haar twijfels over haar oude ontrouwe vriend Jack en zoals het hoort in de chicklit: alles komt goed.
Het boeiende aan het boek was de beschrijving van de verschillende levenswijzen in twee delen van New York: Brooklyn en Manhattan. Verbonden door middel van een brug, maar verder een wereld van verschil. De oude tradities in de joodse families in Brooklyn bestaan nog steeds. Kate heeft Brooklyn lang achter zich gelaten, maar als ze er, soms maar even, terugkomt, hebben ze toch hun invloed op haar bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten