vrijdag 31 mei 2019

Boek 45: De vrouwen van Cavendon Hill

Schrijfster: Barbara Taylor bradford
Jaar van publicatie: 2015
Uitg. HarperCollins
Vert. Monique de Vré
Oorspr. titel: The Cavendon Women
***
462 blz.

Het eerste deel van deze serie vond ik wat teleurstellend en dat geldt ook voor deel twee. Vooral ook omdat de vertaling niet helemaal naar mijn smaak was en de uitvoering van deze Nederlandstalige uitgave was beneden de maat. Laatste letters van woorden waren weggevallen en soms zelfs hele woorden. Andere woorden werden herhaald op plaatsen waar ze niets te zoeken hadden. Er werd waarschijnlijk gedrukt met een niet helemaal schone drukpers, want een groot aantal bladzijden was ‘versierd’ met een verticaal zwart streepje, ergens midden in een woord. Dit alles (en nog zo het een en ander) stoorde me zeer en leidde me af bij het lezen.
Het verhaal was best aardig, maar de schrijfster wilde alles zo gedetailleerd vertellen, dat ze vaak verviel in herhalingen en ze liet mensen met elkaar praten op een manier, die in het werkelijke leven gesprekspartners op zijn minst een opgetrokken wenkbrauw ontlokt zou hebben.
Het verhaal speelt zich af in de jaren twintig van de twintigste eeuw, vlak voor de beurskrach. Het onderhoud van Cavendon Hall vergt veel geld. De vrouwen van de families Ingham en Swann zorgen voor inkomsten. Zoiets zou een aantal jaren ervoor ondenkbaar zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten