zondag 7 oktober 2018

Boek 82: Parel

Scrijver: Lucinda Riley
Jaar van publicatie: 2018
Uitg. Xander Uitgevers BV
Vert. Dieuwke van der Veen, Erica Disco, Kees van Weele
Oorspr. titel: The Pearl Sister
564 blz

Voor mij blijft dit een favoriete serie, en deel vier Is zo mogelijk nog beter dan de drie vorige delen. Dochter vier, Cece oftewel Celaeno, blijkt haar wortels te hebben in Australië en daar gaat ze dan ook op zoek. Ze komt terecht bij een heel rijke familie, die een fortuin heeft verdiend met de handel in en het duiken naar parels. 
Voor ze in Australië is, bezoekt ze een stand in Thailand, waar ze ooit met haar zus Storm was geweest. Ze ontmoet daar een man, die haar weet te ontdooien en met wie ze vriendschap opbouwt. Niemand weet precies wie hij is, en als Cece verder is gereisd, blijkt, dat hij wat op zijn kerfstok heeft. Door een foto, genomen met het toestel van Cece, komt de politie achter zijn verblijfplaats en daarover voelt ze zich erg schuldig.
Net als in de vorige delen wordt in flashbacks beschreven wat zich in het verleden heeft afgespeeld. In dit geval gaat het over Kitty, die samen met haar man Andrew het parelbedrijf runt in de stad Broome.
De tweelingbroer van Andrew speelt ook een belangrijke rol.
Kitty en Andrew hebben een aboriginal dienstmeisje, Camira, en knecht Fred, (geen echtpaar), wat in die tijd tamelijk bijzonder was. Camira en Kitty krijgen bijna tegelijkertijd en baby, en de zoon van Kitty speelt met niemand zo graag als met de dochter van Camira. 
De beschrijving van de Australische natuur, de gebruiken en het geloof van de aboriginals zijn zo goed beschreven, dat ze een extra dimensie aan het boek geven en het leesplezier zeker vergroten.
Ik heb er weer van genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten