vrijdag 17 februari 2017

Boek 15: Miss Garnet's engelen

Schrijver: Salley Vickers
Jaar van publicatie: 2001
Uitg. Van Buuren, Haarlem
Vert. Hanneke Nutbey
Oorspr. titel: Miss Garnet's Angel (HarperCollins Publishers, 2000)

Miss Garnet is een gepensioneerde lerares geschiedenis. Ze is nooit getrouwd geweest en woonde jarenlang samen met een vrouwelijke collega. Als die overlijdt verhuurt Julia (Garnet) haar woning en vertrekt naar Venetië. Ze huurt daar voor een half jaar een appartement.
De schoonheid van Venetië, de alom tegenwoordige kunstschatten, maar vooral ook de mensen die ze tegenkomt, zetten haar leven op zijn kop. Plotseling verdiept ze zich in engelen, vooral in de engel Rafaël. Het verhaal van Tobias, tot voor kort volkomen onbekend voor haar, boeit haat. Ze zoekt zijn geschiedenis op in boeken. Maar wat haar het meest verrast is, dat ze mensen anders gaat bekijken, dat ze vrienden heeft en niet meer zo snel klaar staat met een oordeel.
Zoals op de achterkant van het boek staat worden serieuze onderwerpen op luchtige wijze beschreven.
Storend aan de uitvoering waren de slordigheden in de druk. Er waren letters vergeten, zodat Tobias plotseling Tobia heette, niet eenmaal, maar verschillende keren en op deel drie volgde deel zes. Had de uitgever of de schrijver de Romeinse cijfers niet goed geleerd? (VI i.p.v. IV) Beetje vreemd.
Dit boek lag al een paar jaar op de plank en ik kwam er eindelijk toe om het te lezen. Het was de moeite van het wachten waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten