vrijdag 26 juli 2013

Boek 40: The Vanishing Point

Schrijver: Val McDermid
Jaar van publicatie: 2013
Uitg. Sphere, London
Oorspr. uitg. Little, Brown 2012

Stephanie Harker gaat met de vijfjarige Jimmy door de douane op een vliegveld in Amerika. Zoals gewoonlijk gaat het alarm af als de metalen platen in Stephanie's been gedetecteerd worden. Ze moet extra gecontroleerd worden en terwijl zij wacht, tot een vrouwelijke douanier komt, wordt Jimmy ontvoerd. Zo te zien door een douane beambte. Stephanie ziet het gebeuren en wil er achter aan. Ze wordt eerst met vrij zachte, maar dan met harde hand tegengehouden.

Als Vivian McKuras van de FBI haar gaat ondervragen, blijkt Stephanie een verhaal te hebben, dat uren duurt. Aanvankelijk komt er echter niets uit, dat een mogelijke dader oplevert en ook na lang doorvragen en -vertellen, is er geen zicht op een mogelijke dader van de ontvoering.

Stephanie is ghost-writer. Ze schrijft biografieën over beroemdheden, die doen of ze het zelf geschreven hebben. Met een van die beroemdheden, Scarlett Higgins, sluit ze, tegen haar gewoonte n, vriendschap. Jimmy is het zoontje van Scarlett en Stephanie, zijn peetmoeder, krijgt de voogdij over Jimmy wanneer Scarlett overlijdt. De vader van Jimmy is al eerder overleden aan een overdosis drugs.

Hier kabbelt het verhaal wat meer voort, zonder alle gruwelijkheden uit de vorige boeken die ik las van McDermid. Wel is de psychologische kijk op de personages en gebeurtenissen weer belangrijk en boeiend. De spanning stijgt geleidelijk.
Vooral naarmate het eind naderde, was het moeilijk het boek weg te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten