vrijdag 26 juli 2013

Boek 38: The Retribution

Schrijver: Val McDermid
Jaar van publicatie:2012
Uitg. Sphere, London
Oorspr. uitg. Little, Brown, London 2011

Na de vorige Val Mc Dermid boeken, nam ik er nog een paar mee uit de bibliotheek. Het was goede lectuur voor warme zomerdagen.
Dit was het laatst verschenen deel in de serie over Tony Hill en Carol Jordan. Voor mij was het niet het beste deel, maar toch lezenswaardig en spannend.

Een seriemoordenaar ontsnapt uit de gevangenis. Omdat Carol en Tony de hand hadden in zijn arrestatie, hebben ze nu alle reden om bang te zijn, dat hij het op hen gemunt zal hebben.

De man is psychopaat en denkt niet volgens lijnen, die normaal geneoemd kunnen worden. Hij was een beroemd tv presentator en heeft scheppen geld op buitenlandse banken, dus geld genoeg om dingen te 'regelen'.

Zijn populariteit was zo groot, dat een aantal mensen in zijn onschuld zijn blijven geloven. Een van hen heeft zijn leven na de vlucht uit de gevangenis voorberid: er staan auto's klaar, een huis en alles wat een mens zoal nodig heeft.

Jacko toont, dat hij echt een plan heeft gemaakt in de gevangenis. Hij begint met moorden en al snel blijkt, dat Carol en Tony niet voor niets bang geweest zijn.

In de zijlijn speelt nog steeds de relatie tussen Tony en Carol. Carol verwijt Tony dat hij de acties van Jacko niet heeft voorzien. De relatie bekoelt daardoor.

Hoeveel agressie, geweld en gruwelijkheden zijn nodig om een boek spannend te maken? Dit was voor mij nu en dan wel wat teveel van alles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten