zondag 28 oktober 2012

Boek 67: De dinsdagvrouwen

Schrijver: Monika Peetz
Jaar van publicatie: 2011
Uitg. Artemis & Co
Oorspr. titel: Die Dienstagsfrauen (uitg. Kiepenheuer & Witsch)
Vertaling Artemis en Bonella van Beusekom

Is het toeval? Alweer een boek over een pelgrimage, maar nu iets minder geslaagd dan die van Harold Fry. Toch las dit boek ook heel snel en plezierig.
Vijf vriendinnen komen iedere maand op dinsdag samen eten in hun vaste restaurant. Zij noemen zich vriendinnen, maar ze kennen elkaar toch niet echt goed en wanneer ze elkaar niet ontmoet zouden hebben op een cursus Frans, zouden ze nooit bevriend geraakt zijn. Ze zijn te verschillend. Toch houden ze hun maandelijks etentje al 15 jaar vol

Een keer per jaar gaan de dames samen een weekendje weg. Dit jaar wil Judith niet mee: haar man is kort geleden overleden, ze is nog erg in de rouw en wil de pelgrimage naar Lourdes, waaraan haar man ooit begon, in zijn naam gaan maken. De vriendinnen besluiten spontaan mee te gaan.

Kiki, een jonge ontwerpster en mannenverslindster, Caroline, geslaagd advocate en getrouwd met de al even geslaagde arts Philip. Estelle, altijd bezig met haar uiterlijk en met shoppen, dol op luxe en tenslotte Eva, ooit afgestudeerd als arts en veelbelovend in haar beroep, tot ze trouwde, kinderen kreeg en alleen nog slooft voor haar gezin.

Kunnen ze zo'n tocht wel aan? Kunnen ze zich losrukken van hun achtergrond? Is hun vriendschap bestand tegen de ontberingen van zo'n lange wandeling?

Boven op dit alles komen de vrouwen een geheim op het spoor, die alles op zijn kop zet en hun vriendschap hevig op de proef stelt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten