woensdag 13 juli 2011

Boek 33: Een veilig thuis

Schrijver: Marcia Willett
Jaar van publicatie: 2002
Uitg. De Boekerij, Amsterdam
Oorspronkelijke titel: Holding on
Vertaling Hermien L. Robroch
Oorspr. uitg. Headline, London, 1999
Deel 2 van de Chadwick Family Chronicles

De familie Chadwick leeft verder. De oudere generatie maakt, naarmate het boek vordert, plaats voor de jongere. Freddy sterft. Fliss en Hal houden nog steeds van elkaar, en hebben problemen met hun eigen partners. Hun kinderen komen ook weer graag naar het familiehuis The Keep. Daar vinden ze allen het veilige thuis uit de titel.
Mol heeft zijn droom verwezenlijkt: hij voert het bevel op een onderzeeër. Suzanne is verliefd op Gus, trouwt met hem, verbouwt een schuur tot woning en krijgt ook kinderen. Kit woont nog steeds samen met haar vriendin Lust (de heimelijke liefde van Mol - ook zij houdt van hem, maar natuurlijk spreken ze deze liefde beiden niet uit).
Kit aarzelt te lang om toe te geven, dat ze houdt van Jake. Nu trouwt hij in Frankrijk met zijn nichtje en ze is hem kwijt. Haar verdriet is groot.
Haar moeder, Prue, voelt zich eenzaam en gaat in The Keep wonen, samen met oom Theo en Caroline, het oude kindermeisje. Fox, de steun en toeverlaat van Freddy is ook overleden, evenals Ellen, de oude huishoudster/kokkin en wat al niet meer.
Honden spelen ook een belangrijke rol in het verhaal: de ene hond volgt de andere op in The Keep. Er wordt veel mee gewandeld, wat weer aanleiding is voor een beschrijving van het geliefde landschap rond dit Engelse landhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten