donderdag 9 april 2009

Boek 17: PS, I love you

Net voor haar dertigste verjaardag overlijdt de man van Holly, hoofdpersoon in dit boek, aan een hersentumor.

Hoe overleeft ze dit, hoe gaan zij en haar omgeving om met dit verlies? Dit is het thema van dit boek. Het is misschien niet wat iemand zou verwachten bij het zien van de titel en de kaft. Het boek zet zeker aan tot denken, voor mij een reden om een boek positief te waarderen.

In de tijd voor zijn overlijden heeft Gerry, de man van Holly, briefjes voor haar gemaakt. Voor iedere maand één, te beginnen in maart, tot december. In ieder briefje geeft hij haar een opdracht. Hij voorziet, dat ze volledig kapot zal zijn door zijn dood en zich zal terugtrekken uit de wereld. Hij helpt haar op deze manier terug in het leven te stappen. Ieder briefje ondertekent hij met 'PS, I love you'.

Ze houdt zich aan de opdrachten en uiteindelijk gaat ook voor haar het leven verder. Ze leert haar echte vrienden kennen en familieleden ziet ze hier en daar ook in een ander licht.


Dit is echte 'chicklit', maar ik vond het het lezen waard. Zeker voor een debuutroman vond ik het goed. De schrijfster, Cecelia Ahern, is journaliste, heeft media studies gedaan aan de universiteit. Ze woont in Dublin, waar het boek zich ook afspeelt. Inmiddels is er ook een film van het boek gemaakt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten