zaterdag 10 november 2018

Boek 96 : De poppendokter

Schrijver: Diane Broeckhoven
Jaar van publicatie: 2014
Uitg. Vrijdag, Antwerpen
128 blz

Een snel en goed leesbaar, in mijn geval luisterbaar, boek, over de twee Amsterdamse buurkinderen, aan het begin van WO II. Het meisje verdwijnt van de ene dag op de andere. Ze laat haar dure pop achter. Hendrik Roest, de buurjongen, zorgt er goed voor. Zijn familie eet, nadat ook de rest van de familie in het bovenhuis is verdwenen, plotseling van prachtige nieuwe borden.
Hendrik wordt goudsmid en, later, poppendokter. De pop van Esther is zijn pronkstuk, en neemt een prominente plaats in in zijn winkel.
Als hij Esther weer ontmoet, slaat de vonk weer over, die ze als kinderen al gevoeld hadden. Tot zijn verbazing hoort Hendrik daarna niets meer van Esther.
Op de dag voor hij zijn winkeltje gaat sluiten, komt Esther die winkel binnen. Ze blijkt zijn brieven nooit ontvangen te hebben.
Als verhaal was het een prima boek om te beluisteren, maar de voorleesstem was als die van een robot. Nauwelijks twee woorden achter elkaar werden voorzien van de juiste klemtoon, wat wel wende, maar toch irritant was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten